Over TVPIT

Tennisvereniging PIT is in december 1977 opgericht. PIT staat voor Plezier In Tennis. In 1997 is de vereniging geprivatiseerd. PIT beschikt over 4 kunstgrasbanen met verlichting, welke in 2010 volledig vernieuwd zijn, een oefenmuur en een gezellige kantine. De tennisvereniging is aangesloten bij de KNLTB in het district Gelderland. Momenteel telt onze vereniging ongeveer 220 leden, waarvan er ongeveer 40 jeugdlid is.

Klik hier voor Bestuur en commissies

PIT draait volledig op de vrijwillige inzet van de leden. Van elk lid wordt verwacht een bijdrage te leveren door deel te nemen in een commissie en/of bardienst.

Om het verenigingsleven binnen PIT zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen is er een door de leden gekozen bestuur. Elk bestuurslid heeft een zittingsperiode van 3 jaar en bij de jaarlijkse ledenvergadering kunnen aftredende bestuursleden worden herkozen of nieuwe leden worden voorgesteld om verkozen te worden.

Onder het bestuur functioneren een aantal commissies met elk hun eigen discipline om alle werkzaamheden en activiteiten zo goed mogelijk te laten verlopen. Klik hier om zien wie er in het bestuur en de commissies plaats hebben of hier om meer te weten wat je als vrijwilliger kunt betekenen voor de vereniging.

Wat heeft TV PIT je te bieden?

In de eerste plaats natuurlijk de mogelijkheid om te tennissen met een ander lid waarmee je afspreekt. Daarnaast kun je ook deelnemen aan de nodige toernooien, racketavonden, competities en andere verenigingsactiviteiten.

Vooral nieuwe seniorleden adviseren wij om regelmatig de racketavonden te bezoeken. Deze zijn elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur, behalve in de zomervakantie. De racketavonden zijn uitermate geschikt om andere leden te leren kennen en eens met iemand anders te tennissen. Er wordt zoveel mogelijk naar sterkte ingedeeld. Een en ander speelt zich af in een ontspannen sfeer. Zowel op de banen als in de kantine. Op vrijdagochtend is er wekelijks een racketochtend voor leden die ouder zijn dan 50 jaar.

Ieder jaar zijn er een aantal gezelligheidstoernooien. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het tijdens deze toernooien met name om deelname vanwege de gezelligheid. Winnen is van ondergeschikt belang. Het seizoen start bijvoorbeeld met het Openingstoernooi. De leden ontmoeten elkaar weer na de winterperiode en draaien warm voor een sportief tennisseizoen. In de periode april-mei-juni worden vele vormen van competities gespeeld. Een gelegenheid voor de meer prestatiegerichte speler om zich in teamverband te meten met spelers van andere verenigingen. Nog voor de zomer vindt het eerste gedeelte van de clubkampioenschappen plaats. Er is ook nog een speciale Damesdag en natuurlijk ook een Herendag. In september wordt het tweede gedeelte van de clubkampioenschappen gespeeld. In oktober volgt het Invitatietoernooi, waar je met een niet-PIT lid aan deel kunt nemen. Verder in het najaar is er het Junior-Seniortoernooi. Het jaar wordt echt afgesloten met het Oliebollentoernooi. In de wintermaanden wordt er door de senioren dames en heren een wintercompetitie gespeeld. In de winterperiode is er voor dames ook nog een onderlinge gezelligheidscompetitie in sporthal De Duffelt. Aan deze competitie doen ook dames van de tennisverenigingen uit Ooy en Leuth mee.

Actuele informatie over toernooien en competitie vind je terug onder de desbetreffende hoofdmenu’s op deze website.

Advies en goede raad

Doe aan zoveel mogelijk toernooien mee. Dit bevordert het tennisplezier, verhoogt je tenniscapaciteiten en je leert tegelijkertijd andere leden kennen. Bij ieder toernooi wordt er rekening gehouden met de diverse speelsterkten, zodat je zoveel mogelijk op je eigen niveau kunt spelen.

Feiten en gegevens

Adres en telefoonnummer Tennisvereniging PIT

Hoefseweg 27
6566 WP Millingen a/d Rijn
Telefoon: 0481 432695

Het tennispark

Het tennispark van TV PIT bestaat uit 4 verlichte kunstgrasbanen en een oefenkooi.Luchtfoto tennispark TV PIT

Het park is voorzien van een clubgebouw met een dames- en een heren kleedruimte, beide met douches. Aan de voorgevel heeft het clubgebouw een terrasoverkapping zodat bij regen of hete zonnestralen iedereen toch beschut buiten kan zitten.

Openingstijden tennispark

Het tennispark is geopend voor leden voor recreatief tennis van 08:00 uur tot uiterlijk 23 uur.

Openingstijden clubgebouw

Het clubgebouw is alleen geopend tijdens alle geplande activiteiten die onder de volgende categorie vallen:

 • Hoog / laag competitie;
 • KNLTB competities;
 • Racketavonden (tot uiterlijk 23:00 uur);
 • Toernooien;

Tenzij anders aangegeven is de uiterste sluitingstijd van het clubgebouw:

 • Anderhalf uur na de laatste activiteit op de baan;
 • Of uiterlijk 01:00 uur op maandag t/m vrijdag;
 • Of uiterlijk 02:00 uur op zaterdag en zondag;
 • Uiterste sluitingstijd tijdens racketavonden is 23:00 uur, dus niet anderhalf uur nadat de laatste partij gespeeld is. De laatste partij dient op de racktavond om 22:30 uur te eindigen.

Het clubgebouw is gesloten tijdens:

 • Lessen.
 • Laddercompetitie.
 • vrij tennis.

Routebeschrijving

Vanuit Nijmegen houdt je richting Millingen/Kleve aan.
Ter hoogte van Beek (ca. 4 km vanaf Nijmegen) volg je de borden Millingen aan de Rijn.Na ca. 10 km (je bent inmiddels de dorpen Leuth en Kekerdom gepasseerd) kom je in Millingen aan.In Millingen blijf je de hoofdweg (Heerbaan genaamd) volgen.
Na ca. 1,5 km staat er aan je rechterhand een kerk. Vervolg dezelfde weg nog ca. 300 meter en sla vervolgens rechtsaf de Burgemeester van Gilsstraat in.
Vervolgens neem je de eerste weg links. Je zit nu op de Hoefseweg.
Deze weg blijf je volgen, je rijdt de voetbalvelden aan je linkerhand voorbij, evenals het parkeerterrein. Rechtdoor en via verharde weg, na ca. 100 m ligt aan je linkerhand het eigen parkeerterrein van TV PIT.

Kalender

 

Alle activiteiten zijn op dit moment afgelast vanwege het Coronavirus

Bardiensten

Vraag?
Stel hem hier!