TV PIT - Over TV PIT

Tennisvereniging PIT is in december 1977 opgericht. PIT staat voor Plezier In Tennis. In 1997 is de vereniging geprivatiseerd. PIT beschikt over 4 kunstgrasbanen met verlichting, welke in 2010 volledig vernieuwd zijn, een oefenmuur en een gezellige kantine. Eind 2019 is de baanverlichting vervangen door LED-verlichting. De tennisvereniging is aangesloten bij de KNLTB.

Tennisvereniging PIT draait volledig op de vrijwillige inzet van de leden. Alleen door de inzet van veel vrijwilligers kan TV PIT een leuke, gezellige tennisvereniging met een mooie accomodatie zijn.

Om het verenigingsleven binnen PIT zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen is er een door de leden gekozen bestuur. Elk bestuurslid heeft een zittingsperiode van 3 jaar en bij de jaarlijkse ledenvergadering kunnen aftredende bestuursleden worden herkozen of nieuwe leden worden voorgesteld om verkozen te worden.

Onder het bestuur functioneren een aantal commissies met elk hun eigen discipline om alle werkzaamheden en activiteiten zo goed mogelijk te laten verlopen. Klik hier om zien wie er in het bestuur en de commissies plaats hebben of hier om meer te weten wat je als vrijwilliger kunt betekenen voor de vereniging.

 

Wat heeft TV PIT je te bieden?

In de eerste plaats natuurlijk de mogelijkheid om te tennissen met een ander lid waarmee je afspreekt. Daarnaast kun je ook deelnemen aan de nodige toernooien, racketavonden, competities en andere verenigingsactiviteiten.

Vooral nieuwe seniorleden adviseren wij om regelmatig de racketavonden te bezoeken. Deze zijn elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur, behalve in de zomervakantie. De racketavonden zijn uitermate geschikt om andere leden te leren kennen en eens met iemand anders te tennissen. Er wordt zoveel mogelijk naar sterkte ingedeeld. Een en ander speelt zich af in een ontspannen sfeer. Zowel op de banen als in de kantine. Op vrijdagochtend is er wekelijks een racketochtend voor leden die ouder zijn dan 50 jaar.

Ieder jaar zijn er een aantal gezelligheidstoernooien. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het tijdens deze toernooien met name om deelname vanwege de gezelligheid. Winnen is van ondergeschikt belang. Eind maart wordt het jaarlijkse Marc Sport Laag Toernooi. In de periode april-mei-juni worden vele vormen van KNLTB competities gespeeld. Een gelegenheid voor de meer prestatiegerichte speler om zich in teamverband te meten met spelers van andere verenigingen. Deze KNLTB competities worden ook in september-oktober gehouden. Het jaar wordt altijd afgesloten met een gezelligheidstoernooi. In de wintermaanden wordt er door de senioren dames en heren een onderlinge wintercompetitie gespeeld. 

Actuele informatie over toernooien en competitie vind je terug onder de desbetreffende hoofdmenu’s op deze website.

 

Advies en goede raad

Doe aan zoveel mogelijk toernooien mee. Dit bevordert het tennisplezier, verhoogt je tenniscapaciteiten en je leert tegelijkertijd andere leden kennen. Bij ieder toernooi wordt er rekening gehouden met de diverse speelsterkten, zodat je zoveel mogelijk op je eigen niveau kunt spelen.

 

Het tennispark

Het tennispark van TV PIT bestaat uit 4 verlichte kunstgrasbanen en een oefenkooi. Het park is voorzien van een clubgebouw met een dames- en een heren kleedruimte, beide met douches. Aan de voorgevel heeft het clubgebouw een terrasoverkapping zodat bij regen of hete zonnestralen iedereen toch beschut buiten kan zitten.

Het tennispark is geopend voor leden voor recreatief tennis van 09:00 uur tot uiterlijk 23:00 uur.

Het clubgebouw is alleen geopend tijdens alle geplande activiteiten die onder de volgende categorie vallen:

  • KNLTB competities
  • Racketavonden
  • Toernooien
  • Hoog / laag competitie
Het clubgebouw is gesloten tijdens:
  • Lessen
  • Laddercompetitie
  • vrij tennis

 

Adres en telefoonnummer

Tennisvereniging PIT
Hoefseweg 27
6566 WP Millingen aan de Rijn
Telefoon: 0481-432695